Wat is er wél mogelijk?

uitzicht over zuid-limburgs landschap

“Wat kan er nu nog wel?”. Dát was de zin die de ommekeer bracht, begin deze zomer. Ik was aan de telefoon met een vriendin en we waren drie maanden diep in de coronacrisis. Al mijn zzp-klussen waren weggevallen en opeens zaten we met zijn allen op een kluitje in huis, druk te zoomen en andere digitale drukte. Degene aan de andere kant van de lijn zat in dezelfde situatie.

Ik ben niet het slachtoffer van de wereld die ik zie

Voldoende materiaal dus om eens lekker over te gaan klagen, als ik daarvoor zou kiezen. Maar dat doe ik niet, want na twintig jaar “mindtraining” zie ik dan altijd al bijna onmiddellijk waar dat op uit gaat lopen. Ja precies, op ongelukkig zijn. Gerechtvaardigd ongelukkig zijn. De wereld is k*&^%t en ik ben het slachtoffer ervan en dus klopt het dat ik me ongelukkig voel. Iets in die trant. Maar nee, daarin ligt de oplossing niet meer voor me.

Er is een andere manier om naar de wereld te kijken

Een Cursus in Wonderen (en aanverwant onderwijs) laat elke keer weer zien dat er een ándere manier is om naar de wereld te kijken. Ik hóéf helemaal niet naar die stem te luisteren die zegt dat het allemaal zo naar is. Ik mag en kan een andere keuze maken. Luisteren naar die andere stem, de stem die licht en positief klinkt en me naar vreugde en vrede leidt. Het mooie is dat dit hele proces nu soms nog maar een seconde duurt!

Kies opnieuw

Vandaar dat er in plaats van “Oh ja, wat is het toch allemaal vreselijk!” de zin "Laten we kijken op wat er nog wél kan." uit mijn mond kwam. En dan kies ik ervoor om:

  1. dankbaar te zijn voor wat er allemaal wél is.
  2. me te openen voor het wonder van de andere waarneming.

En dan voel ik me weer vredig en gelukkig. En soms levert het ook in fysieke zin heel verrassende resultaten op! Kort samengevat: binnen een week zaten we in een tentje op een rustige mini-camping te genieten van het mooiste uitzicht van heel Zuid-Limburg!

Daarna volgde een zomer vol mooie buitenactiviteiten voor de Wonderacademie: bosbaden, wonderwandelen, een pilot "mini-pelgrimage" én een avontuur met een 600 jaar oude eik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.