Sinds 2020 sta ik als vakdocent voor de klas in het primair onderwijs, met aandachtsgebieden koken en moestuinieren. Het mooiste is om deze twee te kunnen verbinden en kinderen mee te nemen in de beleving waar hun eten vandaan komt én hoe je er iets lekkers en gezonds van kunt maken. Appelmoes komt níet uit een potje en aardappels groeien níet aan een boom. Je zou versteld staan voor hoeveel kinderen dat een eye-opener is.

Zoek je voor deze vakgebieden projectmatige ondersteuning, dan denk ik graag met je mee, hoe ik daar als zzp-er een rol in zou kunnen vervullen voor jouw organisatie.

Kookles

Op het Kindcentrum Sittard, een gezonde school, met een verlengde schooldag geef ik kooklessen aan basisschoolkinderen, met name in de onderbouw. Het begon daar met koken op een kookplaatje op een gewoon lestafeltje en nu staat er een volwaardige professionele keuken. Het is heel leerzaam geweest om dat hele proces mee te maken.

Moestuincoaching

In 2020 kwam er een nieuwe opleiding, genaamd moestuincoach. Een hele leuke en nuttige opleiding samengesteld en gegeven door lesgevers van VELT, IVN en Jong Leren eten. Ik heb vervolgens met plezier een aantal lessen ontwikkeld die als gastlessen aangeboden worden.