Contact met 600 jaar oude eik door boommuziek

boomsessie boom boombed boommuziek

Wat een avontuur heb ik weer mogen beleven! Slapen in een boombed onder een 600 jaar oude eik, hoe bijzonder is dat? En nee, het is dus geen optische illusie, dat bed hangt echt 50 cm boven de grond.

De aanleiding voor deze ervaring was dat ik deze majesteitelijke boom voorbij zag komen in een post op facebook. En onmiddellijk voelde ik de aantrekkingskracht. Ik móest er gewoon heen om met de boomspeler contact te maken met deze boom.

De boom staat op het terrein van het Katalpa Life Centre en deze eik is ook echt onderdeel van hun centrum. In een mailtje vroeg ik of het goed was dat ik een middagje langs zou komen met de boomspeler. De eigenaren antwoorden dat ik beter voor een wat langer verblijf kon langskomen en dan konden we zien wat er vanuit co-creatie zich zou mogen ontstaan. En ik ben blij dat het zo gelopen is!

Sessies met boommuziek

Vier dagen heb ik overdag met behulp van de boomspeler contact gehad. En de ervaring daarvan met 7 anderen kunnen delen door individuele boom"sessies" aan te bieden. Ik voel me ontroerd en dankbaar door wat me gegeven is.

Binnenkort worden de boomsessies in het aanbod opgenomen. Ik hou je op de hoogte!

Slapen in een boombed

En drie nachten lag ik in het boombed, zachtjes gewiegd door de wind. Doordat je los van de grond hangt, draait het bed ook zachtjes in de rondte. Volgens Bart, de eigenaar van het retraitecentrum, is dat ook nog eens extra goed voor de verjonging. Omdat de energie dan steeds via een andere invalshoek door je lichaam kan stromen.

Mijn eigen ervaring na drie nachtjes was dat ik de stroming vanuit “boven” helemaal door mijn lichaam voelde pulseren. Heerlijk. Het deed me denken aan het deinende effect wat je voelt als je na een aantal dagen in een boot op het water weer op de wal stapt. Het was echt een unieke ervaring.

Twee mooie terugkoppelingen over de sessies.

Prachtige muziek & antwoorden mogen ontvangen van onze meer dan 600 jaar oude eik door een verblijf van Lily in het boomdroombed in deze eik.Zo helder, zo open, zo echt, dankjewel!

Janneke Buddendijk

Muziek onder en van deze boom. En niet zomaar een boom, een 600 jaar oude eik. Samen met de anderen op het Katalpalifecenter hebben we mantra’s gezongen op deze fantastische plek. Zij (of hij) heeft de volgende dag haar wijsheid gedeeld, ook in de vorm van muziek; in individuele sessies van de De Wonderacademie. Ja, je leest het goed; de boom maakt muziek. Een apparaatje dat, vertaalt de trillingen van de boom in melodieën. Zo hoor je haar muziek. Of eigenlijk de muziek van de boom in contact met jou. Als je goed luistert en intuned, kan je in gesprek met haar komen. Je wordt in contact gesteld met de fijnere trillingen, de trillingen van de boom en hiermee met het hele leven/de cosmos lijkt het wel. Ik heb vragen gesteld en heel bijzondere antwoorden gekregen. Onder andere volledige, directe stilte bij mijn meest gerichte vraag. Ik weet nog steeds niet hoe ik dat mag interpreteren. Het doet me denken aan de quote “A wise man once said nothing”.... Ik heb hoe dan ook mijn antwoorden mogen krijgen (of ik ze nu snap of niet). Maar vooral heb ik getracht het leven zijn gang te laten gaan (misschien was dat wel de boodschap van de stilte) en half in trance liggen luisteren en voelen. WOW!

Lieke Wouters

One Comment on “Contact met 600 jaar oude eik door boommuziek”

  1. De 600 jaar oude Eiken boom bracht mij het bewustzijn dat ik behalve anderen in hun spotlight zetten ook mezelf mag zien. Ook aan mezelf mag geven, opdracht….Ik wil leren ontvangen.
    Dank aan Lilly en de Eikenboom.
    Liefs Sjany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.