De taal van het bos is universeel

bosbad shinrin yoku bemelen zuid limburg internationaal engels english

Shinrin Yoku in het bos bij Bemelen, aangevraagd door een hele sympathieke organisatie, GGI (girls gone international). Ik mocht deze mooie groep internationale vrouwen begeleiden bij hun bosbad. Engels spreken is een makkie voor me, en ik vond het superleuk om al die culturen bij elkaar te voelen. En de verbindende factor is de taal van bos. Gelukkig is die door iedereen te verstaan, die gaat over alle landsgrenzen en door alle taalbarrières heen. Als je maar wilt verstillen en je openen voor wat het bos je te vertellen heeft!

Een deelnemer had zo’n mooie uitspraak tijdens het deelrondje na de uitnodiging “What’s moving?”, (bij Shinrin Yoku worden de oefeningen aangeduid als uitnodigingen)  die ik graag met jullie deel. Ze zei: “I remembered something long forgotten”. Zo prachtig vind ik dat, want dat is het precies. Het gevoel van verbinding met alles om je heen is zo natuurlijk, maar we staan toe dat de hectiek van alledag er een laagje overheen legt. De drukte in het hoofd vraagt alle aandacht en we vergeten de verbinding, de zachtheid van het hart. De uitnodigingen tijdens een bosbad helpen je om dat stap voor stap los te laten en terug te keren naar de ervaring van verbinding.

“Thanks for the session yesterday, Lily. It felt so calm and soothing, connecting to nature and its surroundings.”

Zelf het bosbaden ervaren, met je eigen groep/organisatie? Stuur me een berichtje en we plannen een afspraak. En dat kun dus ook in het Engels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.