Shinrin Yoku Workshop

Het gevoel van verbinding met alles om je heen is zo natuurlijk, maar we staan toe dat de hectiek van alledag er een laagje overheen legt. De drukte in het hoofd vraagt vaak alle aandacht en we vergeten de verbinding, de zachtheid van het hart. De uitnodigingen tijdens een bosbad helpen je om dat stap voor stap los te laten en terug te keren naar de ervaring van verbinding.

Een bosbad volgt een vaste volgorde van een aantal fasen die je helpen om te "zakken". Het is erop gericht om je te helpen met het vinden van "cognitive quiet" - oftewel je gedachten maalstroom tot rust te brengen. Een andere mooie term "soft gaze" - de zachte blik waarmee je om je heen kijkt en leert om oordeelloos te ervaren.

In totaal lopen we niet meer dan 2 à 3 kilometer, in een meditatief tempo. De meeste oefeningen zijn in stilte. Een aantal uitnodigingen ronden we af met een deelrondje en na afloop is er gelegenheid om te delen hoe je de natuurervaring beleeft hebt.

We sluiten af met een thee-ceremonie. De bosthee wordt samengesteld met seizoenskruiden die in de omgeving groeien.

Meer weten over waar Shinrin Yoku vandaan komt, wat de gezondheidseffecten zijn en wat het Wood Wide Web precies inhoudt? Lees verder: Shinrin Yoku achtergrond informatie.

In de agenda vind je de data van de komende bosbaden. Staat er even niks op de agenda? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je de nieuwe data vanzelf in je inbox.

Als groep kun je ook een bosbad boeken, op een dag en tijd die jou uitkomt. Hier vind je het aanvraagformulier daarvoor.

Locatie

Het Elsloerbos en het Ravensbos in Zuid-Limburg bieden beide een prachtige bedding voor een bosbad. Er hangt een fijne energie, er zijn bronbeekjes en mooie bomen.

Wat anderen erover zegen

"Genoten van het bosbad in dit prachtig stukje natuur en dank aan Lily voor de onverwachte werkelijk magische momenten." (susanne neef)

"Lily, ik heb genoten van het bijzondere bosbad. Wat een unieke onvergetelijke ervaring was dat." (anita balemans)

“I remembered something long forgotten”. 

Thanks for the session, Lily. It felt so calm and soothing, connecting to nature and its surroundings.”

"Bosbaden in het Elsloër bos met Lily Faber. Shinrin Yoku, zoals het officieel heet, nodigt je uit al je zintuigen te openen en het BOS te ontmoeten. De beleving van het bos is Magistraal als je deze uitnodiging aanneemt. Woorden schieten tekort, je zou het moeten ervaren om het te dissnappen. Lily's begeleiding is nuchter hemels of hemels nuchter. Ze laat je echt anders 'kijken'. Ze is verbonden met de natuur maar ook met zichzelf. En ze verbindt zich easy met ons. Voor mij is ze een echte Wonderzoeker en een hele wijze Vrouwe Natuur. 💚🎁Nicole Pol – Sprookjesvrouw.nl”