Transformatie – van donker naar Licht

transformatie van donker naar licht

Wat mag er van het donker naar het Licht gebracht worden?

In het Limburgse Landschap word je als wandelaar regelmatig getrakteerd op een spectaculair wolkenschouwspel. Deze lucht was een onverwacht kado op een druilerige dag waarop ik in de avond besloot om tóch nog even te gaan wandelen. Ik viel van de ene verbazing in de andere, zo mooi was het spel van LICHT & DONKER. En de symboliek, de metaforen zijn heerlijk om mee te werken.

Wat ik zelf van die avond meenam was dat je wel op pad moet om je geschenk te ontvangen. Achteraf ben ik àltijd blij dat ik eropuit ben gegaan en niet geluisterd heb naar het stemmetje wat zegt: “Ik wil niet!”. Ik kom thuis met een helder hoofd, stoffige oude overtuigingen zijn eruit gewaaid en nieuwe frisse ideeën komen er voor in de plaats.

Dat kom ik ook elke keer weer tegen tijdens de Wonderwandelingen. Er is altijd wel een geschenk wat op je ligt te wachten. In de vorm van een uitzicht of een INZICHT. Maar dan moet je wel op pad! Oók op dagen dat het weer wat minder mooi weer is en je eigenlijk niet zo’n zin hebt.

En dan bedoel ik het natuurlijk vooral ook metaforisch. Als je iets wilt transformeren in je leven, dan moet je op pad in je innerlijke landschap. Ook als je geen zin hebt om naar binnen te kijken en het innerlijk werk te doen. Maar pas als je het ziet, kan je het door het Licht laten wegschijnen.

Het transformatiepad

Een oefening die we tijdens de Wonderwandeling met het thema Transformatie deden was het lopen van het Transformatiepad. Deze oefening ontstond spontaan en is simpel en kan toch heel krachtig doorwerken, net zoals veel oefeningen uit de natuurcoaching.

Je plaatst hiervoor je intentie, dat wat je graag wilt transformeren, aan het einde van het pad en let op op wat je onderweg tegenkomt. Deze staan dan symbool voor je obstakels of je hulp die je onderweg tegen gaat komen. Heel inzichtelijk, als je je eraan over durft te geven. Ik ben dit Natuuropstellingen gaan noemen.

Grappig detail was wel dat er aan het begin van het pad een bordje stond en toen ik daarop wees en zei, “Hier is het Transformatiepad.”  dat ook gewoon aangenomen werd. Een van de deelnemers reageerde heel opgetogen: “Echt? Heet dat echt zo? Wat toevallig!” Heerlijk vind ik dat. En gelijk ook weer een mooi voorbeeld dat ALLES de betekenis heeft die we er zelf aan geven. Dus ook of we een pad gaan lopen met de intentie om iets van donker naar licht te transformeren!

transformatiepad - wat transformeer je van donker naar licht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.