Het concept Wonderwandelen is ontstaan toen ik op een dag met gezonde tegenzin naar kantoor toog. Op een onbewaakt moment waarin ik even voor me uit zat te staren en mijn aandacht werd getrokken door de vraag: “wat zou ik nu wérkelijk willen doen?” hoorde ik van binnen het woord WonderWandelen. Ik vond het zo’n mooi woord en was benieuwd hoe dat er dan uit zou zien. Binnen een uur stond het hele verhaal op twee A4-tjes! Al mijn kennis, ervaring, mijn passie om mensen te helpen en mijn liefde voor de natuur kwamen hierin samen.
online winterwonderwandeling 2021
bosbad shinrin yoku bemelen zuid limburg internationaal engels english
In 2017 ben ik gestart met De Wonderacademie en nog steeds ben ik dankbaar voor dat moment van inspiratie waarop ik besloot te luisteren naar de fluistering van mijn Divine Self. Want nu help ik mensen in een natuurlijke omgeving om weer de weg terug naar zichzelf te vinden. En daarin ligt ook mijn geluk.
Ik ben opgeleid als neurowetenschapper. En hoewel ik de relatie tussen hersenen, gedrag en welbevinden nog steeds enorm interessant vind, is er ook het weten dat er méer is dan alleen dat. Na een intens transformatiejaar in 2000 begon mijn spirituele pad. Mijn oude wereld brokkelde af en een nieuw perspectief diende zich aan. Zo ontdekte ik ook dat het veel beter bij mijn blauwdruk past om buiten met mensen te werken dan binnen.
Image
Image

De Groene Kathedraal

Mijn grote droom heet De Groene Kathedraal. Op deze buitenplaats voor rust en herstel komen “groen doen” en spiritualiteit samen. Op het terrein ontstaat een plek vol eetbaar groen, waar jong en oud kan leren over de ondersteunende rijkdom van de natuur. De Groene Kathedraal ligt aan een bos en is uitgangspunt voor de Wonderwandelingen en het bosbaden.

Opleidingen

Neuropsychologie – Vrije Universiteit Amsterdam
Neurofeedbacktherapeut – Hogeschool Zuyd
Shinrin Yoku – blended learning
Wandelcoaching – blended learning
Moestuincoach – IVN/VELT/Jong Leren Eten

Cursussen

Diverse cursussen: reiki, h’onopono, Heartmath, leren loslaten van Jan Bommerez om er maar een paar van te noemen.

Dagelijkse praktijk van zelfonderzoek en jaarlijks op retraite zijn onderdeel van mijn persoonlijk ontwikkelingspad.

Inspiratie bronnen

De leerweg van een Een Cursus in Wonderen

Leraren uit de oosterse en westerse non-dualistische traditie, zoals Vera Helleman, Byron Katie, Jeff Foster, Rananda, Carrie Triffet, Lisa Natoli, Mooji.

Groene vernieuwers die zich inzetten voor een andere manier van leven, vanuit een duurzame en holistisch perspectief.