Kerstbomenconcert in Limburg

boomspeler plantenspeler boommuziek

Met een groepje gelijkgestemden in de buitenlucht genieten van de mystieke, helende klanken van een dennenboom, dat was de bedoeling. Helaas kon het kerstboomconcert vanwege de maatregelen niet doorgaan afgelopen december 2020. We zetten het wél alvast in de planning voor het komende jaarafsluiting.

“Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn je klanken wonderschoon!”

De boomspeler, een apparaatje ontwikkeld in Damanhur (Italie), maakt het mogelijk om de klanken van de boom te horen. Het principe is gebaseerd op potentiaalverschil. Net als EEG’s die hersengolven zichtbaar maken, zo maakt de boomspeler het potentiaalverschil hoorbaar. Dat is de technische uitleg.

Bewustwording

In aanraking komen met de klanken van de boom, raakt de mens op een niveau buiten de ratio om. Mensen ervaren makkelijker een verbinding met de natuurlijke wereld om zich heen. Ze openen zich voor het besef dat ze onderdeel zijn van een groter geheel. De boomspeler fungeert als intermediair.

Huiskamerconcertje

Binnenskamers heb ik wel een intiem huiskamerconcertje gehouden door de boomspeler op mijn kerstboompje aan te sluiten. Nieuwsgierig naar de boommuziek? Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.