Zonder zand geen parel

schelp met parel en zand

Purificatie

  • Gaan de dingen niet zo moeiteloos als je zou willen?
  • Ben je nog niet waar je wilt zijn?
  • Voelt het allemaal lastig?
  • Vind je het moeilijk om te blijven vergeven?

Het geeft mij dan steun en troost om me te herinneren dat de omstandigheden me aan het polijsten zijn. Er vindt purificatie plaats. En dat voelt niet fijn. Het is als zand wat schuurt.

Maar het “schuren” is wel nodig om tot de schitterende pure kern te komen. De parel komt tevoorschijn doordat er zand is.

Vooral dat laatste heeft soms even tijd nodig om door te dringen. Want als er pijn is, is de instinctieve reactie om van de pijn af te willen. En liefst zo snel mogelijk! Ik heb het dan over fysieke, maar vooral ook over emotionele pijn.

Omarm het in liefde

Ik zeg niet dat je het dan maar moet gaan opwekken. Nee, integendeel. Maar als het zich aandient, ga het dan niet uit de weg. Dat is wat ik zeg. Sta het toe, onderzoek het, schrijf erover. Laat het omhoog komen en omarm het in liefde.

De liefde die je bent heeft laagjes valse overtuigingen over zich heen gekregen. Het zijn precies die laagjes die weggeschuurd worden in het purificatieproces. En ja, dat voelt vaak onaangenaam…

Wees dankbaar

Maar als het dan, in het midden van al dat oncomfortabels, lukt om dankbaar te zijn! Dankbaar omdat je gladgepolijst wordt, ontdaan van al die laagjes. Oh, dat is wonderbaarlijk mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.