Wat leert de Wonderwandelaar van een sneeuwklokje?

Lopen als Wonderwandelaar

Een druilerige dag… eigenlijk wil ik lekker binnen blijven. Maar ik weet dat als ik naar buiten ga, lekker wandelen in mijn bos, dat me dat altijd wat brengt. Inspiratie, inzicht, helderheid, een fris gevoel. Het is elke keer weer een verrassing. De kunst is om met een open blik op pad te gaan, met de "Houding van de Wonderwandelaar". Ook al miezert het. Ook al lijkt het pad saai dit keer. De verrassing van vandaag: SNEEUWKLOKJES!

Witte pioniers

Totaal onverwacht en wat vallen ze op, zo tussen de dorre bladeren. Ik liep een beetje voorover, met de capuchon over m’n hoofd, in de hoop de miezer uit m’n gezicht te houden. En dan opeens een veldje vol met witte klokjes! M’n hart maakte een sprongetje. Helemaal blij werd ik ervan. Voor mij staan ze symbool voor “pionier” en “voorbode”. Er gaat iets heel fantastisch komen. Als het de sneeuwklokjes gelukt is, dan weet ik weer dat de lente in aantocht is.

De lessen van Sneeuwklokjes

En wat een mooie les mocht ik van die witte klokjes ontvangen. Meerdere zelfs.

1. Je weet nooit wat voor verrassing er om de hoek van het pad ligt… Het leven wordt een stuk leuker als ik me dat herinner op de saaie stukken.
2. Zonder dat saaie pad was ik niet op de plek gekomen waar de verrassing staat.
3. Pionier zijn is niet altijd makkelijk, maar voor de mensen die er ontvankelijk voor heeft dat het effect van: “you make my heart sing”.
4. Als ik globaal kijk dan zie ik een grijsgroene vlek in een donkerbruine vlek. Als ik inzoom, dan zie ik de meest schitterende kunstwerkjes.
5. Onder het bladerdek zijn de groene puntjes al aanwezig. Oftewel: ook al zie ik iets (nog) niet, dat betekent niet dat het er niet is!

Samen én alleen - alletwee fijn

Het is fijn om samen te Wonderwandelen. Je kunt je ervaringen en inzichten dan delen met elkaar. Dat is leerzaam en verrijkend.

Maar ook in je uppie kun je heerlijk Wonderwandelen! Gewoon gaan! Let op je ademhaling, wees gewaar van je gedachten en wat je waarneemt. En verbind je met de natuur. Ze heeft je veel te vertellen, als je wilt luisteren…

(En voor degenen die het niet herkenden, het is ook een liedje: “wild thing, you make my heart sing, you make everything.... groovy)

liefs,
Lily Faber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.