Onverwachte, werkelijk magische, momenten tijdens bosbad

Intiem bos met mystieke sfeer

Het Ravensbos (Zuid-Limburg) is een prachtig, intiem bos met een mystieke sfeer. Ideaal voor een bosbad. Er zijn karaktervolle bomen, fijne stroompjes water en er zijn stukjes bos waar je nog gewoon ongestoord tegen een boom kunt zitten. Mooie paadjes die door het bos slingeren completeren de beleving. Het bos is niet zo groot dus echt een flinke dagwandeling kun je er niet in maken. Maar veel kilometers maken is ook helemaal niet de bedoeling van een bosbad, het gaat er juist om dat je in op een mindful manier door het bos beweegt.

Cognitive quiet

Wat ik zelf zo mooi vind van het bosbaden mogen begeleiden is om te ervaren hoe het bos zich als het ware gaat “openen”. Hoe meer je zelf met Aandacht gaat kijken, luisteren, voelen, hoe meer het mentale stukje stil valt. Dit heet “cognitieve stilte” En vanuit die stilte, wordt alles …. Intenser. Je gaat dingen zien en horen die je anders niet opvallen. Iets wat vaak gebeurt als je een boswandeling maakt terwijl je in gesprek bent met je wandelpartner. Dat is fijn en gezellig, maar je mist heel veel. Een bosbad nemen is echt een andere ervaring. Je beslist zelf waar je je op wilt focussen en daar krijg je dan het resultaat van. Dat vind ik echt een prachtige les om te leren.

Problemen verdwijnen

Zo op een zondagmiddag zijn er ook andere wandelaars. Vooral in deze Coronatijd, waarin iedereen collectief de waarde van het wandelen heeft ontdekt. Dat was in het begin wel een beetje afleidend, maar wat ik dan weer bijzonder vind, is dat ook dat in te passen is. Het is een moment om te onderzoeken of en waarom de aanwezigheid van anderen je zou verstoren. En op het moment dat het oordeel wordt losgelaten, is het “probleem” ook verdwenen. Ook dát ontdekkingsproces vind ik een geschenk om in te mogen begeleiden.

"Genoten van het bosbad in dit prachtig stukje natuur en dank aan Lily voor de onverwachte werkelijk magische momenten."
Susanne
"Lily, ik heb genoten van het bijzondere bosbad. Wat een unieke onvergetelijke ervaring was dat."
Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.