More Light!

licht

Zie het licht in iedereen

"More Light!" Die uitspraak heb ik al jarenlang op mijn deur hangen. En dan heb ik het natuurlijk niet over: “doe die lamp aan!”. Meer licht betekent voor mij: meer liefde, meer zachtheid, meer compassie en het licht zien in iedereen.

Omdat onze natuurlijke staat er een is van licht en liefde, is het enige wat we feitelijk hoeven te doen, het ons herinneren.

Waarom is dat dan niet nu al het geval?

Omdat we er blokkades voor hebben gezet.

Wat is de blokkade?

Blokkades zijn de niet liefdevolle gedachtes: onzekerheid, afgunst, onwaardigheid, boosheid, verongelijktheid, slachtofferschap. En ga zo maar door.

Maar die blokkades kunnen weggenomen worden. Ze mogen dan wel heel solide en vastgeroest voelen, maar feitelijk is het niets meer dan een sluier van gedachten. En het is niet moeilijk om een gedachte los te laten.

Wonder - de sluier verdwijnt

En dat wat ik als een wonder ben gaan leren herkennen is het moment waarop die sluier, die je er zelf voor hebt geplaatst, verdwijnt. En je ziet wat er altijd al was. Maar wat jij verborgen hield.

Paradoxaal genoeg deed je dit uit angst om je eigen stralende schoonheid te zien.

Maar je kunt op elk moment opnieuw kiezen. Hoera! Laat de donkere gedachte los en sta toe dat het licht wat er altijd al was (net als de zon achter de wolken) weer in je gewaarzijn komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.