Het begon met een griepje…

Bos mos werkboek Terugblik 2019

... en eindigde met een werkboek!

Na twee grieperige en snotterende dagen voelde ik me zo stoffig worden van al dat binnen zitten. Toen herinnerde ik me de les die ik afgelopen jaar geleerd heb van een Wonderwandelaar. Zij kwam al snuffend en met een koortsig hoofd tóch aangereden om mee te wandelen. “Want”, zo zei ze “ik heb ergens gelezen dat je dan júist buiten moet gaan bewegen”. En dapper prikte ze haar wandelstokken bij elke stap in de grond. Vooral in het begin was het even doorzetten, maar door een mooi inzicht wat zich aandiende tijdens de Wonderwandeling ging ze zich steeds beter voelen. Tijdens een oefening halverwege gaf ze mij zelfs de stokken met de mededeling: “Die heb ik nu niet meer nodig”. Dat ontroerde me zo.

Ik besloot haar voorbeeld te volgen en al snuffend en met een koortsig hoofd tóch naar buiten te gaan. En jawel, ook ik knapte er enorm van op!

Dit vind ik zo'n een mooi voorbeeld van hoe je altijd van elkaar leert.

Wat heb ik nog meer geleerd het afgelopen jaar?

Thuisgekomen van de wandeling voelde ik me dankbaar voor die les. Een kleine gedachte welde in me op: “Wat heb ik eigenlijk nog meer mogen leren het afgelopen jaar?"

Ik voelde de inspiratie om er een klein project van te maken. Om even heel bewust de maanden van het jaar af te lopen en mezelf deze vragen te stellen:

  • Wat was de les die ik mocht leren?
  • Welke uitdaging ben ik aangegaan en wat heb ik overwonnen?
  • Welke mooie ontmoetingen waren er?
  • Wat waren de inzichten en de wonderen?

Schatgraven

Het mooie van zo’n proces is dat er véél meer moois verborgen ligt dan ik dacht. Ik heb een schat aan verhalen en foto’s voorbij zien komen in mijn geestesoog.

Het kleine project werd wat groter toen ik voelde dat ik die verhalen graag wilde gaan opschrijven én delen. Ik ben ze nu dus aan het verzamelen en ik heb het voornemen om die te gaan delen de komende periode.

Uitnodiging en kadootje voor jou!

En toen kwam de inspiratie om iedereen uit te nodigen om ook zo’n jaarinventarisatie te maken. Omdat het mijzelf zo blij maakt.

En dat maakte het project nog wat groter want dan is er opeens het verlangen: “Oh, maar dan wil ik er ook graag een werkboek voor maken!”. En dat werkboek is er dus gekomen. Heerlijk in flow gemaakt. Je kunt het downloaden en uitprinten.

En ik wens je er heeeeeel veel plezier mee. Dat het je net zo mag helpen als het mij heeft geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.