Hartsverbinding in de trein

Verdedigingsloosheid

Pas weer zo'n mooi voorbeeld mogen meemaken van wat er gebeurt als ik leef vanuit een andere attitude. In dit geval “verdedigingsloosheid”. Ik zit in de trein en de conductrice komt langs. Ik moet even zoeken naar mijn ov-chipkaart. “Sorry, kennelijk een beetje gedachteloos weggestopt … ", zeg ik. Ze haalt de kaart door haar apparaat en laat me het rode bericht zien dat meldt dat de kaart niet aangemeld is: “Mmm, kennelijk heb je ook gedachteloos ingecheckt”.

Luister naar het Hart in plaats van interne criticus

Voorheen zou ik me dan spontaan enorm schuldig gevoeld hebben en mezelf bestraffend toespreken. Je kent die interne stem mogelijk wel: “Wat ben je toch een sukkel!” en meer van die varianten. Maar ik ben in zo’n andere staat nu, gelukkig en alles insluitend, dat ik haar alleen maar glimlachend aankijk en zij lacht terug “Nou ja, als je dan in Weert incheckt dan is het oké hoor”, zegt ze. En het is mijn Hart dat antwoord: “Wilt u dan even op me wachten, zodat ik met deze trein kan verder reizen?” En het is haar Hart dat antwoordt: “Nou weet je wat, geef me je kaart maar dan check ik wel voor je in”. En daar gaat ze. En na een kwartiertje komt ze de kaart weer terugbrengen. Vanuit de staat waar ik me in bevind, vind ik dit heel normaal. Maar mijn buren zijn enorm verbaasd. Dit hebben ze nog nooit meegemaakt: “Wat bijzonder is dat wat er net gebeurde!” Waarop ik reageer: “Ja, lief he?”

Mindtraining van Een Cursus in Wonderen

Het zijn dit soort momenten die me eraan herinneren hoe dankbaar ik ben voor de mindtraining van Een Cursus in Wonderen. Het werkt echt! Het is wel een training, je moet de lessen DOEN. Alleen maar erover lezen vult je hoofd met mooie concepten, maar er verandert niet werkelijk iets in je leven. Pas door het toepassen komt het tot leven. Dan komen de wonderen. Leven vanuit liefde is zo ontzettend de moeite waard!

Deze oefening heb ik zelf heel veel gedaan heb en die heeft me geholpen om in deze staat te komen. Je kunt deze meditatie gratis downloaden.

Cursus in Wonderen geleide meditatie

25 Comments on “Hartsverbinding in de trein”

  1. Wat een mooi voorbeeld! Het is zo gemakkelijk om niet in verbinding te zijn met de ander, dat gaat bijna automatisch, terwijl verbinding zoveel kan opleveren! Dank je wel voor de reminder <3

  2. wauw, mooi hoor Lily, vooral ook dat het een voorbeeld is uit het dagelijks leven gegrepen, en daar dankbaar voor zijn, word ik alleen blij van. Tot nog eens. grtjs gina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.