“Dit moet ik vaker doen!”

shinrin yoku

“Dit doet me zo goed, dit moet ik vaker doen.” Dat is fijn om als eindoordeel mee te krijgen na afloop van een Wonderwandeling. De Wonderwandeling van augustus had als thema “een nieuwe start”.

Inzicht door natuursymboliek

De wandeling startte met het vinden van een symbool wat staat voor je nieuwe start. Opvallend was dat iedereen een symbool had gekozen, waar een stukje nieuw EN een stukje oud in zat. Zo’n verassende synchroniciteit vind ik zelf dan ook altijd mooi en inzichtelijk. En dat gaan we dan verder onderzoeken: “Hoe werkt dat voor mij met mijn intentie? Mag het oude losgelaten worden of is het juist de bedoeling om het te integreren?”

Heerlijk om te werken met de symboliek die je terug vind in de natuur. Het kan je zóveel vertellen over je binnenwereld.

Image

Dit stukje klimop wat gekozen werd als symbool voor een nieuwe start laat dat heel mooi zien. Wat het nieuwe gaat zijn, dat is nog niet helemaal duidelijk. Maar waar de oude donkergroene blaadjes voor staan wél. En het gehavende blaadje gaat hoogst waarschijnlijk verwijderd worden.

Bomenhelpers en leylijnen

In het Elsloerbos lopen een aantal leylijnen. Dat is de perfecte plek voor de inzichtsoefeningen, omdat de energie helpt met loslaten, transformatie en kracht geven. En altijd bijzonder als er fijngevoelige mensen in de groep zijn die de energie ook echt voelen. Niet dat het nodig is voor de energie om zijn werk te doen, helemaal niet, maar het geeft vaak toch een extra bekrachtiging.

Image

Prachtige uitspraak van een deelnemer toen ze bij een van de krachtbomen stond. En een mooi voorbeeld van de helende kracht van bomen!

Bosbad

Bosbad

Door letterlijk te vertragen en de volledige aandacht te richten op de zintuigelijke waarneming van alles wat het bos te bieden heeft, geeft een heerlijk ontspannen “uit-mijn-hoofd” ervaring. De Wonderwandelaars waren het erover eens: “dit doet me zo goed, dit moet ik vaker doen!”

Mini-retraite

Image

De bron en het stromende beekje in het beschutte valleitje bieden een mini-retraite op zich. Het helende effect van bos en water op je in laten werken. Mijmeren en loslaten. Alle zintuigen komen aan bod. Het geluid van het water, voor de liefhebber even waden door de beek, de geur van de bomen, de wind en de zon (soms regen J) op je huid.

Helemaal zen

Een mooie boodschap aan jezelf schrijven met de inzichten van de Wonderwandeling en dan helemaal Zen weer naar huis. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.