Het antwoord komt uit de lucht gevallen

dennenboom bosthee bosbaden

Kadootje van de Wind

Een mooie tak van een dennenboom krijg ik zomaar voor de voeten geworpen tijdens een winderige zondagmiddagwandeling in het Stammenderbos. Ik sta stil en raap haar op, wrijf een beetje aan de naaldjes en snuif diep de heerlijke dennengeur op. Ik voel dat ik ga glimlachen en ik voel me dankbaar voor dit kadootje van broeder Wind. Want nu weet ik wat ik als thee kan schenken tijdens de Shinrin Yoku wonderwandelingen!

Limburgse bosthee voor tijdens het bosbaden

Ik was eerder al een beetje aan het peinzen welke planten ik zou kunnen gebruiken om een fijne Limburgse bosthee mee te maken. Ik wilde liever geen zakjes meer gebruiken, maar wat dan wel? Dennenthee was nog niet in me opgekomen. Maar dennenthee is heel medicinaal en nog lekker ook. Zo fijn als het me allemaal aangereikt wordt. Als ik maar voldoende vertrouw en me overgeef dan vallen de antwoorden gewoon op mijn pad. Hoef ik lekker helemaal niets voor te doen. Nou ja, even stilstaan en oprapen natuurlijk. Dat dan weer wel.

Meer weten over shinrin yoku?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.