De Wonderacademie gaat op blote voeten!

blote voeten wandelen
  • Altijd al eens willen proberen hoe het is om een blotevoetenpad te lopen?
  • Of ben je er al bekend mee en wil je graag (nog) meer de verdieping in?

De Wonderacademie start deze zomer met het organiseren van blotevoeten Wonderwandelingen in het Blotevoetenpark in Brunssum. Zondag 15 juli gaan we van start!

Sommige mensen vinden het spannend om "uit de schoenen" te gaan. “Doet het geen pijn? Dat is toch gevaarlijk?”, zijn vragen die dan opkomen. Wees gerust, het blotevoetenpark is hiervoor speciaal ontwikkeld om in een betrouwbare omgeving het effect van blote voeten wandelen te kunnen ervaren.

Voor de meeste mensen is het een hele ervaring: heerlijk ontspannend of juist vitaliserend. Je gaat "uit je hoofd". Puur al omdat je prikkels in je voeten ervaart, die je normaal niet voelt. Je aandacht gaat daardoor als vanzelf "naar beneden".

Er kan veel spanning af kan vloeien in de grond via je blote voeten. Dit heeft onder andere te maken met de ionen in de grond. De grond is negatief geladen en helpt je met het in balans te brengen van de “lading” in je lichaam. Bovendien stimuleert het contact van je voeten met de grond de reflexpunten (o.a. zenuwuiteinden) die in je voeten zitten. Het brengt op een zachte en eenvoudige manier allerlei processen in je lichaam en geest op gang.

Een Wonderwandeling betekent: aandacht voor bewustwording, inzicht en verdieping. Al deze aspecten komen aan bod in het blotevoetenpark. Er zijn bijvoorbeeld verschillende ondergronden aangebracht, die helpen bij je bewustwording. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je als je over een bedje denneappels loopt? Of als je door een ondoorzichtig stukje water gaat waden?

Ook is een mooi gedeelte aangelegd, speciaal gericht op inzicht. Met een intieme meditatiehoek in het bos, een labyrint dat we samen kunnen lopen, een palenloop om de hersenhelften in balans te brengen en nog veel meer.

Kortom: een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.