De Luisterboom

Bomen als vriend

Deze knapperd staat in het Kelmonderbos. Een Wonderwandelaar gaf deze boom de koosnaam “De Luisterboom” toen we er tijdens de sessie bij stilhielden. Zie jij het oor ook?

Bomen kunnen fantastische vrienden voor je zijn. Je kunt ze van alles vertellen, het zijn geduldige luisteraars. En als je ervoor open staat, ook goede raadgevers!

Ik hoor het gelukkig meer en meer. Mensen die ervan genieten om bij een boom stil te staan, ertegen aan gaan zitten. Een relatie op te bouwen. Te genieten van de energie. Ervaren hoe het helpt om dingen los te laten. Te relativeren. En inzicht krijgen.

Probeer het maar eens als je een wandeling maakt. Je voelt vanzelf naar welke boom je toegetrokken wordt. Dat is dan de boom voor jou!

De unieke eigenschap van een boom

In het Elsloerbos staat een groepje bomen verscholen in het bos die ik ook graag even een bezoekje breng. Ik was heel verrast toen ik constateerde dat alle Wonderwandelaars dezelfde energie voelden bij de ene boom (kracht) en iets heel anders bij de andere (zachtheid).

Van te voren had ik daar trouwens niet op aangestuurd. Dat is dan nog de wetenschapper in me, die automatisch oppast om niet te sturen. Maar dat was toch een bekrachtiging van de uniekheid die bomen hebben en die mensen ook kunnen voelen.

Wat spiegelt dit jou?

Anderszijds is er ook het aspect van het gebruik van de bomen om te spiegelen wat er in iemand leeft. En dan gaan mensen onderling juist weer totaal andere dingen zien en ervaren.

Ik vind dat altijd een fijne oefening om te doen tijdens de Wonderwandelingen. Bij de groepswandeling helpt het om deelnemers te laten voelen dat hun waarheid niet de waarheid is van iedereen. Zo kan de ene persoon een takkenbos ervaren als totale chaos. En een andere persoon ziet er juist een mystieke schoonheid in. Dat zegt dus iets over de innerlijke wereld van de waarnemer.

En tijdens een 1-op-1 sessie gaan we daar dan veel dieper op in. Wat is de chaos die in de takken gezien wordt. Voor welk aspect van je leven staan de takken? Waar zijn de verknopingen? En wat zou je ermee willen doen.?

Soms levert dat een heftige reactie op: “De fik erin!”. En dan gaan we onderzoeken wat dàt dan weer voor je betekent. En of dat werkelijk de oplossing is die jou gaat helpen.

  • Speelt er iets bij jou waar je graag helderheid over wilt krijgen?
  • Een chaotische “knoop” die je graag wilt ontwarren?

Stuur een mailtje naar lily[at]wonderacademie.nl en dan kunnen we een afspraak maken voor een 1-op-1 Wonderwandeling. Dat kan trouwens ook op zaterdag- of zondagmiddag of op een avond. Zodat je er niet speciaal vrij voor hoeft te nemen! Appen mag ook: 0644 99 6472.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.