Shinrin Yoku Workshop

Het gevoel van verbinding met alles om je heen is zo natuurlijk, maar we staan toe dat de hectiek van alledag er een laagje overheen legt. De drukte in het hoofd vraagt vaak alle aandacht en we vergeten de verbinding, de zachtheid van het hart. De uitnodigingen tijdens een bosbad helpen je om dat stap voor stap los te laten en terug te keren naar de ervaring van verbinding.

Een bosbad volgt een vaste volgorde van een aantal fasen die je helpen om te "zakken". Het is erop gericht om je te helpen met het vinden van "cognitive quiet" - oftewel je gedachten maalstroom tot rust te brengen. Een andere mooie term "soft gaze" - de zachte blik waarmee je om je heen kijkt en leert om oordeelloos te ervaren.

In totaal lopen we niet meer dan 2 à 3 kilometer, in een meditatief tempo. De meeste oefeningen zijn in stilte. Een aantal uitnodigingen ronden we af met een deelrondje en na afloop is er gelegenheid om te delen hoe je de natuurervaring beleeft hebt.

We sluiten af met een thee-ceremonie. De bosthee wordt samengesteld met seizoenskruiden die in de omgeving groeien.

Locatie

Het Ravensbos bij Zuid-Limburg biedt een prachtige bedding voor een bosbad. Het heeft een fijne energie, er is een kabbelend beekje en mooie bomen.

Wat anderen erover zegen

"Genoten van het bosbad in dit prachtig stukje natuur en dank aan Lily voor de onverwachte werkelijk magische momenten." (susanne neef)

"Lily, ik heb genoten van het bijzondere bosbad. Wat een unieke onvergetelijke ervaring was dat." (anita balemans)

“I remembered something long forgotten”. 

Thanks for the session, Lily. It felt so calm and soothing, connecting to nature and its surroundings.”

Graag nodig ik je uit om het voor jezelf te komen ervaren. Kijk in de agenda voor de volgende datum.

Als je als groep een bosbad wilt boeken, stuur me een berichtje en we plannen een afspraak.

Meer informatie over Shinrin Yoku.