Blotevoeten

Wonderwandeling

Altijd al eens willen proberen hoe het is om een blotevoetenpad te lopen?

Of ben je er al bekend mee en wil je graag (nog) meer de verdieping in?

Vind je het fijn om dit in groepsverband te doen, met medewandelaars die ook komen voor verbinding, vanuit een gerichtheid op mindfulness en heartfulness?

Een Wonderwandeling betekent: aandacht voor bewustwording, inzicht en verdieping. Al deze aspecten komen aan bod in het blotevoeten wandelen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende ondergronden op de route, die helpen bij je bewustwording.

  • Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je als je over een bedje denneappels loopt?
  • Of als je door een ondoorzichtig stukje water gaat waden?

Een van de effecten is dat je "uit je hoofd" gaat. Puur al omdat je prikkels in je voeten ervaart, die je normaal niet voelt. Je aandacht gaat daardoor als vanzelf "naar beneden".

Er kan veel spanning afvloeien in de grond via je blote voeten. Dit heeft onder andere te maken met de ionen in de grond. De grond is negatief geladen en helpt je met het in balans te brengen van de “lading” in je lichaam. In deze tijd van electrosmog, de elektrische “lading” die we oplopen door de hele dag bezig te zijn met elektrische apparaten (computer, telefoon, televisie), is het lopen op blote voeten een weldaad voor je lichaam.

Op je blote voeten wandelen is een ervaring op zich. Het effect varieert van heerlijk ontspannend of juist vitaliserend tot het aanraken van pijnpunten.

“Doet het geen pijn?

Het contact van je voeten met de grond stimuleert de reflexpunten (o.a. zenuwuiteinden) die in je voeten zitten. Het brengt op een zachte en eenvoudige manier allerlei processen in je lichaam en geest op gang. Als er een “knoop” zit, dan kan het zijn dat je dit even voelt als pijn. Het wandelen werkt als een natuurlijke voetreflexbehandeling.

“Is het niet gevaarlijk om op blote voeten te lopen?”

Iedereen moet natuurlijk zijn eigen verantwoordelijk nemen. Maar het blijkt dat je veel meer mindful gaat lopen op je blote voeten, je let goed op. Je aandacht is bij je voeten, bij waar je ze neerzet. Het tempo is vaak ook een stuk lager dan bij een wandeling met schoenen aan.

“ik heb geen eelt onder mijn voeten!”

Dat hoeft ook niet. Eeltvorming kan wel plaatsvinden als je heel veel op blotevoeten loopt, maar het is geen voorwaarde om aan de wandeling deel te nemen. Als je je nog een beetje onzeker voelt, dan neem je lekker slippers mee zodat je die aan kunt doen op momenten dat je het te spannend of pijnlijk vind. Niets moet. We gaan zacht om met onszelf, een wonderwandeling is geen bootcamp.

Lily zal je ook tijdens deze blotevoeten wandeling op haar bekende zachte manier begeleiden. De verschillende texturen, een stukje met je ogen dicht, verbinding leggen met je medelopers. Alles met de intentie om je te helpen blokkades los te laten, zodat je weer in je natuurlijke staat van vrijheid komt.

In de agenda vind je de data voor de blotevoeten wonderwandelingen.